KPN internet op particuliere verbinding.

MIJN ADVIES :

Nooit, nooit een verbinding afsluiten bij KPN op een particuliere verbinding.  KPN heeft waarschijnlijk meer advocaten in dienst dan dat ik euro’s heb op mijn bankrekening en helaas, daar wordt door KPN om onbegrijpelijke reden waanzinnig misbruik van gemaakt.

Bij een detectie van mall-ware in welke vorm dan ook, sluit KPN onmiddellijk en zonder waarschuwen de internet verbinding af. Men noemt dit dan, dat de internet verbinding in quarantaine is gezet. Ook E-Mails ontvangen versturen is niet meer mogelijk, evenals eventuele telefonie (VoIP) over deze verbinding.  Er is een website bereikbaar waar vandaan enkele virus scanners kunnen worden gedownload. Een scan rapport moet vervolgens worden opgestuurd over de quarantaine verbinding om deze weer vrij te krijgen.

Uit ervaring blijkt dat KPN zeer zeer moeizaam communiceert, nauwelijks informatie geeft die een oplossing bespoedigen en verder totaal niets doet anders dan bij detectie opnieuw de lijnen in quarantaine plaatsen.

Nog nooit heb ik zo een bijzonder klant onvriendelijke werkwijze meegemaakt.

Uitgaande van het feit dat er een particulier abonnement is afgesloten, mag je van KPN iets meer technische informatie verwachten en medewerking die leiden tot het vinden van een besmet systeem. Zoiets van als je A zegt moet je ook B kunnen zeggen of er niet aan beginnen.

Onlangs Dec 2017 hebben we zelf meegemaakt dat na 6 weken tobben, elke tool die op internet te vinden is geen besmetting aantreft en aan KPN dus alleen een status rapport kon worden overhandigd dat er geen detectie is waargenomen. Hetgeen erg ongeloofwaardig is in hun beoordeling en gedrag, verder wordt er werkprocedures en software voorgeschreven welke aantoonbaar overhandigd dienen te worden. Er zijn totaal geen omgangs procedure’s wanneer een besmetting niet traceerbaar is met de aangeleverde tools.

Als KPN een veilig internet zo belangrijk vindt, zouden ze hun quarantaine functie wellicht kunnen verplaatsen door het onbereikbaar maken van de plekken waar mall-ware hun informatie vandaan halen. Een melding dat zo een site is benaderd, door een afnemer, geeft hetzelfde effect, is veel veiliger voor ons allen en komt wel veel vriendelijker over.

In Jip en Janneke taal, HET IS NIET AAN KPN OM MIJ TE BEVELEN OM EEN STROP DAS OP MIJN WERK TE DRAGEN. Een opmerking plaatsen, dat ik alweer geen stropdas draag,  is acceptabel, maar als represaille de banden van mijn auto lek prikken gaat te ver…..

Mijn advies : Blijf weg bij KPN internet aansluitingen !!!!!